logo letsgrow studio
Studio za poslovno savjetovanje i osobni razvoj by TAMARA PERUŠIĆ

LetsGrow Studio popis pjesama

Osobni razvoj

Napravila sam popis pjesama koji mi pomažu da budem u pokretu i ritmu. Drži me u dobrom stanju i ne dozvoljava mi da se zaglavim.

Listu sam kreirala na Spotify-u, slobodno je koristite ako vam se sviđa.

Pristupiti popisu možete putem linka LetsGrow Studio popis pjesama gdje ćete naći preko 2h odlične glazbe.

LetsGrow Studio popis pjesama

Kako utječe muzika na naše raspoloženje?

Muzika ima moć podizanja raspoloženja i utječe na naše emocije na mnogo načina. Učinci muzike mogu biti slijedeći:

  • Poboljšava raspoloženje: Slušanje glazbe može stimulirati centre za nagrađivanje u mozgu i otpustiti kemikalije za “dobar osjećaj” poput dopamina, što može pomoći u podizanju raspoloženja i povećanju osjećaja sreće i zadovoljstva.
  • Potiče opuštanje i smanjuje stres: Glazba također može pomoći u smanjenju stresa i potaknuti opuštanje usporavanjem disanja i otkucaja srca, što može dovesti do smanjenja tjeskobe i razine stresa.
  • Izaziva sjećanja i emocije: Glazba ima sposobnost izazivanja sjećanja i emocija koje su povezane s određenim pjesmama ili glazbenim stilovima. To nam može pomoći da se povežemo sa svojim emocijama i izrazimo se na načine na koje inače ne bismo mogli.
  • Poboljšava fokus: Određene vrste glazbe, poput klasične ili instrumentalne glazbe, mogu pomoći u poboljšanju fokusa i koncentracije. To može biti osobito korisno tijekom zadataka koji zahtijevaju pažnju i koncentraciju, poput učenja ili rada na projektu.
  • Poboljšava izvedbu vježbanja: Slušanje vesele glazbe može pomoći poboljšati izvedbu vježbanja povećanjem motivacije, energije i izdržljivosti. To može dovesti do ugodnijeg i učinkovitijeg vježbanja.
  • Pruža osjećaj povezanosti: Glazba također može pružiti osjećaj povezanosti i zajednice, osobito kada slušamo glazbu s drugima koji dijele naše interese i ukuse. To može stvoriti osjećaj pripadnosti i poboljšati naše društvene veze i pozitivno djelovati na društvene interakcije.

Slušajući glazbu koja rezonira s nama, možemo podići svoje raspoloženje, povezati se s drugima i općenito osjećati se sretniji.

Podijelite članak