logo letsgrow studio
Studio za poslovno savjetovanje i osobni razvoj by TAMARA PERUŠIĆ

Priča o uspjehu – uvođenje newslettera

Biznis

Uvođenje newslettera ne mora biti muka. Saznajte kako!

Vlasnica male tvrtke po imenu Ivana ima strast za stvaranjem i prodajom ručno izrađenog nakita. Kako je njezin posao rastao, Ivana je shvatila važnost izgradnje snažne prisutnosti na internetu i održavanje baze lojalnih kupaca. Znala je da bi newsletter bio vrijedan alat u postizanju tog cilja, ali nije bila sigurna odakle početi.

Jednog dana, dok je istraživala platforme za marketing putem e-pošte, Ivana je naišla na MailerLite uslugu za slanje newslettera . Usluga je jednostavna za korištenje i bogata značajkama. Uzbuđena zbog mogućnosti, odlučila je isprobati, ali brzo ju je preplavio proces postavljanja i tehničko podešavanje.

Osjećajući se pomalo obeshrabreno, Ivana je potražila pomoć virtualne asistentice koja se razumije u tehnologiju. Asistentica je objasnila Ivani kako može preuzeti tehničku stranu, a Ivana se može usredotočiti na svoje kreacije nakita i interakciju sa svojim kupcima. Uzbuđena zbog mogućnosti pokretanja marketinga putem e-pošte, Ivana je spremno pristala na ponudu virtualne asistentice.

newsletter mailerlite virtualni asistent

Suradnja

Sljedećih nekoliko dana asistentica i Ivana su blisko surađivale. Asistentica je postavila prekrasan predložak newslettera, koji je izradila za nju i koji je savršeno odražavao Ivanin brend, zajedno sa prekrasnim slikama njezinih kreacija nakita i toplom porukom dobrodošlice njezinim pretplatnicima.

Kako su nastavile surađivati, asistentica je vodila Ivanu kroz proces stvaranja obrazaca za prijavu i postavljanja automatizirane e-pošte. Objasnila je kako segmentacija može pomoći u isporuci personaliziranog sadržaja različitim skupinama kupaca, osiguravajući da Ivanine poruke imaju odjeka kod svakog primatelja.

Uz stručnost i podršku asistentice, Ivanin newsletter bio je spreman za slanje u svijet. No asistentica je znala da posao još nije dovršen. Potaknula je Ivanu da prati izvedbu svojih kampanja e-poštom i pružila vrijedne uvide o tome kako analizirati podatke za optimizaciju budućih newslettera.

Uvođenje newslettera – rezultati

Kako su dani prolazili, Ivana je vidjela kako njezina lista korisnika newslettera stalno raste, a time i angažman kupaca. Dobila je srdačne odgovore od svojih pretplatnika, koji su cijenili personalizirani sadržaj i ekskluzivne ponude koje je pružala.

Ivanin posao je procvjetao, a ona to ne bi mogla učiniti bez svoje posvećene virtualne asistentice. Uz pravu podršku i vodstvo mogu se savladati i najteži zadaci.

Njihova suradnja pokazala je utjecaj personaliziranog, dobro osmišljenog marketinga putem e-pošte. Ivana je nastavila surađivati sa asistenticom, stvarajući priče o uspjehu jedan po jedan newsletter i time nadahnula i druge da podignu svoje usluge na višu razinu.

Ukoliko ste i vi kao Ivana, vlasnica malog biznisa kojoj treba tehnička podrška i stručnjak za postavljanju newslettera javite se za dogovor.

Podijelite članak